Škandál na Českom levovi: Podvodník vystupoval na pódiu ako Jim Carrey

23.02.2015 Celý región

Bratislava 23. februára (Teraz.sk) – Tohoročné udeľovanie Českých levov zažilo škandál, aký si história tohto podujatia ešte nepamätá. Na odovzdávaní filmových cien sa krátko po začiatku prenosu objavila údajne najväčšia hviezda Jim Carrey. Na pódiu sa objavil len na krátku chvíľu, odpálil konfety a bez slova odišiel.

Zvláštne správanie americkej hviezdy vzbudilo podozrenie novinárov aj hostí, samotní usporiadatelia však ešte dlhé hodiny po vystúpení tvrdili, že išlo o skutočného herca. Obrat prišiel až potom, čo niektoré české médiá zverejnili fotky skutočného Jima Carreyho ako pár hodín pred jeho údajným vystúpením v Prahe odchádza z predoscarovej párty v americkom Los Angeles.

"Stali sme sa veľmi pravdepodobne cieľom veľmi prepracovaného kanadského žartíku. Veľmi sa ospravedlňujem," odkázal supervízor ceremoniálu Jan Svěrák, ktorý predtým totožnosť Carreyho potvrdil. A nielen on.

"Je mi to ľúto, veľmi sa ospravedlňujem, nebol to úmysel, ale niekoho dokonalá hra, pred ktorou môžem len zložiť klobúk," dodal Svěrák.

V stanovisku, ktoré vydali usporiadatelia z Českej filmovej a televíznej akadémie stojí, že "prelínanie Carreyho" rozhodne nebolo plánované ako podvod. "Dokonalá komunikácia s domnelou produkciou herca, jeho agentom, prítomnosť sprievode bodyguardov a tlmočníka a celá príprava jeho vystúpenia prebiehala úplne na profesionálnej úrovni. Nič nenasvedčovalo tomu, že by išlo o tak dokonalý úskok". Za prítomnosť falošného Jima nezaplatili ani korunu a vlastne sa čudujú tomu, že niekto peňazí neľutoval a do celej tejto komédie investoval, píšu organizátori s ospravedlnením.
 
 
 
 

Vyberte región